środa, 1 kwietnia 2009

Mini-omleciki


Składniki:

- jajka

- majonez

- szynka drobiowa

- por, szczypiorek, ew. coś innego

- 0,5 łyżeczki cukru

Do miski wbić jajka (ilość w zależności od tego na ile osób), rozmieszać, dodać łyżkę majonezu, 0,5 łyżeczki cukru, drobno pokrojoną szynkę, por itp. Wszystko wymieszać. Na patelni, na której wcześniej została rozpuszczona odpowiednia ilość masła, lub oleju, wylewać partiami zawartość miski. Gdy taki "kwadracik" się już usmaży, delikatnie zwinąć go w rulonik i zdjąć z patelni. Z kolejnymi partiami robić to samo. Omleciki można jeść nawet same, lub z kromką chleba lub bułki. Można je także maczać w ketchupie.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz